Kickis Blogg

Alla inlägg under december 2011

Av Kicki - 22 december 2011 18:53

Nåväl. Då var det torsdag då!


Gubbes nya halstäcke kom som lovat med posten idag!

Tyvärr kom brevbäraren samtidigt som jag kom hem från stallet så jag har ju alltså inte hunnit prova det, men jag tror det passar fint.

Det ska ju bli ruskväder men plusgrader här på julafton så han får det nog på sig imorgon så vet jag att han är torr och go om jag inte tar mig till stallet.

Fast det tror jag nog att jag gör....


Hur som helst. När jag nu ändå svammlar om täcken.... Jag är väldigt nöjd med täcket från Börjes som jag beställde i somras! Ni kanske minns de två täckena med helhals som jag moddade om lite?

Det som fick behålla sin hals kortade jag av i nederkant så det inte hängde ner så mkt och det täcket har gubbe nu haft på sig i några dagar. Det sitter så JÄKLA bra!

Helt perfekt! Glider inte på sniskan, skaver inte och det viker sig inte i bogen!

Jag är ärligt talat väldans sugen på att beställa ett till  

Tyvärr finns det bara i rutigt numera.... Jag gillar inte rutigt... men å andra sidan är det ju skitsamma om täcket är riktigt bra! Dessutom så är de prissänkta från 799kr till 598kr (tror jag det var..strax under 600kr iaf).

Ska suga lite på det ett tag...hehe.




Lite julmusik ska det vara på bloggen idag oxå!



Den här versionen är min absoluta julfavorit!


Bjällerklang/K


  

 

 

Av Kicki - 21 december 2011 15:32

Idag fick Lilla hamster somna in. Det var dags, hon var skröplig.

Eftersom jag kommer vara hemma hos mamma och pappa över jul så kändes det lika bra att få det gjort nu.

Sov gott lilla fluffboll!


 För övrigt kan sägas att ALLA julklappar är fixade och inslagna, det jag hade att handla är handlat och jag har just INGENTING jag MÅSTE göra nu inför jul!! SÅÅÅ skönt!!

...om jag inte kommer på något knas i sista minuten då...

Så nu kan jag slappa!!


Dagens julstämmning står Sting för:

  Tjao/K

Av Kicki - 18 december 2011 14:29

...men jag klagar inte...inte så mycket iallafall, för jag är bara glad om jag slipper snö och kyla!


Enda probset med regnandet är att gubbes täcken blir blöta. Eller nej egentligen inte...De torkar ju... det är bara det att jag nu insett att jag trots allt har ett litet glapp i min täckesuppsättning... (jaja garva ni då hehe)  

Jag hade inte riktigt räknat med det här regniga, halvkalla (halvvarma?) vädret som varat ett tag nu. Jag har lämpliga täcken så det räcker men bara det ena har ringar för fastsättning av halstäcke. Det skall jag nu åtgärda, har tagit hem två täcken för att sy på ringar.

Sen har jag bara en löshals, vintertjock....och det är ju lite dumt, eller hur? För nu är ju den plaskvåt och måste torkas.

Gubbe fick ta på sig ett vintertäcke med helhals så han håller sig torr, det ska fortsätta ösregna även i morgon här... (Han är ju klippt om halsen)

Men jag tycker att det är i häftigaste laget att låta honom gå med ett vintertäcke när det är ett par plusgrader...

Så alltså, ringar ska fixas på regntäckena och jag har fått tag i en tunnare löshals på facebook, bara hoppas på att affären går i lås...

arkivbild


 

Nåväl.

De allra flesta julklappar är fixade! Men iår verkar jag vara expert på att glömma bort vad jag redan köpt... idag lyckades jag köpa "en för mycket" till pappa.... förut i veckan hände ju det med äldsta systerdottern...

Jag vet inte, jag är väl sjukligt fixerad vid att det ska vara lika många paket till var och en...

Får pappa 4 så ska mamma oxå ha 4 osv...

Ändå skriver jag upp på en lista vad jag handlat! ...fast den kanske skulle göra bättre nytta i plånboken än hemma på köksbänken?


 

Igår bakade jag pepparkakor!

   

Visserligen bara på färdigköpt deg. Lite trist att det är så dålig skjuts i den, den smakar inte så mkt när den väl är gräddad...

Egentligen tycker jag att det är pyton att baka pepparkakor, jag hatar att kavla och det är så jäkla pilligt! Men det är ändå någon speciell känsla när man är klar och har fått ett lass peppisar på köksbordet. 

Smaklösa eller inte...

Fiskar och hästar blev det. Mest fiskar för hästarna är så jäkla pilliga... de tappar gärna benen eller huvudet när man ska ha upp dem på plåten...

vadå? Vad fiskar har med julen att göra??     tja.... hört talas om sill och lutfisk??


Tjao /K

  

   

Av Kicki - 16 december 2011 17:54

I onsdags beslöt mitt gamla modem att det hade gjort sitt,packade väskorna och for till silikonhimlen.

Det var inget problem alls att få ett nytt modem skickat gratis från Glocalnet och det har jag nyss varit och hämtat ut och installerat!


Under tiden så har jag surfat på kontantsticka från comviq och den stackars lilla stickan klarade INTE av bloggen....

Men nu är jag här igen!


I onsdags hade jag tänkt publicera ett par "öronbilder" från ridturen... men det gick ju inte när modemet pajade som sagt. Så de får komma nu istället!

 


Nåväl.

Idag tog vi med all säkerhet vårt livs kortaste ridtur...

Visserligen var den tänkt att bli kort men inte såååå kort...

Jag sadlade på, satt upp och skrittade fem steg över gårdsplanen, sen blev vi stående. Jag i samtal med Marika och gubbe med huvudet i Marikas hökärra  

..och sen öppnade sig himlen!!  Så vi gick in igen och klädde av oss. Lika bra det för regnet vräkte ner en lång stund sen. Gubbe fick mumsa kraftfoder och hö istället!

Jag hatar regn!  


Men efter nån timma sprack det upp lite. Då kom Tina och plötsligt hade hon övertalat mig att rida med henne på Lenas häst Safir på en runda! Tina sade hon brukade ha tur med ridvädret och faktiskt, vi klarade oss från mer regn!

En lite längre tur blev det när man satt på en ung pigg springare, det känns minsann i ryggen nu men det var roligt då!

Några bilder blev det inte av att jag tog men jag har en bild på Safir som Lena skickat till mig förut:



Thats it for now! /K 

 

 


Av Kicki - 13 december 2011 18:55

Idag styrde mammsen och jag mot stora hålan för den årliga julshoppingen....  

men så mkt julklappar fick jag väl inte med mig hem...

Några grejer till systerdöttrarna och julklappspapper,etiketter och snören. Resten av grejorna var vanliga vardagssaker...kattsand och toapapper och sådant.

Jo, en mascara kostade jag faktiskt på mig!


Saken är den att jag har färre att köpa julklapp till iår. Det är sagt att vi mellan min systers familj och "min" (alltså jag,mamma och pappa) inte ska köpa några mer än till barnen då.

Så nu när ungarnas presenter är fixade så är det bara mamma och pappa kvar...

och jag kan ju inte handla klappar till mamma när hon är med  

Fast jag gjorde en liten miss... det råkade bli en klapp "för mkt" till den äldsta... jag hade glömt bort en jagredan köpt när jag sedan köpte den sista...

Hon har nyligen fyllt år, så spara till födelsedag är inte ngt roligt alternativ. Så jag får helt enkelt hitta på ngn mer liten grej till lillasystern. Rättvist ska det vara   

Fördelen med en fyraårig skitglad lillunge är att det inte är så himla viktigt vad det är i paketen!


Bara för att få en bild till dagens blogg så bjuder jag på en på ett av ställena vi besökte...

Juligt??  njae.... Inte har man mkt till känsla för den kommande högtiden inte. Trots att jag slängde upp granen och tomtarna igår. Jag kom till och med ihåg att kolla reprisen på luciatåget på svt nyss.... 

Kanske litet klappinslagning kan göra susen?



(Bjäller)-klang /K

 

Av Kicki - 11 december 2011 19:09

Idag gick lussefirandet av stapeln i stallet. Fast det var övervägande tomtar måste jag påstå!

    

Hela 24 stycken barn var med i år och även Marika satt till häst den här gången. Riktigt maffigt, men lite för mörkt var det klockan 15 så bilderna blev mer eller mindre katastrof allihop.... 

vad sägs om den här?

Är den inte underbart misslyckad??  


 

Hur som helst, efteråt bjöds det förståss på lussebullar,glögg,must,kaffe och pepparkakor i stallet, Mysigt!


 

Innan lussandet så tog jag o gubbe en ridtur tillsammans med de nyinflyttade tjejerna Lena och Tina med sina islandspojkar Safir och Brodir. Det var jättans skojigt sa gubbe!  Säsongspremiär för broddade boots idag oxå... Men jag får nog trots allt tänka om lite, de boots jag har broddade är numera lite för stora. Men det går enkelt att lösa eftersom jag har ett par Glove "över" som jag kan brodda och ha bak!



Sen blev jag kvar i stallet till strax före 19 eller ngt....  Jocke beslöt att sätta upp de nya sadelhängarna i stora sadelkammaren som Marika och jag städade och möblerade om i veckan. Vi hade mätt upp var vi skulle ha dem men vi strandade på att vi inte hittade alla verktyg vi behövde för att sätta upp dem när vi höll på. Men nu är de på på plats och det kommer bli så jäkla bra när det är klart. Fram till nu har det pga platsbrist hängt flera sadlar på samma hängare och varit lite allmän oreda  

Dessutom så fick Lasse för sig att byta ut lysrör som inte fungerade i sadelkammaren och i stallet så nu är det verkligen ljus i vårt hus!!


 

Så det blev en lång men mysig stalldag idag! Det känns i ryggfan kan jag säga.... men nu ska äta middag och vila på soffan!


Tjao/K  

    

 

Av Kicki - 8 december 2011 19:56

...detta hållt mig sysselsatt!


 

Jag har sytt 8 stycken stigbygelpåsar i fleece, en beställning från en bekant!

Perfekt med lite extrapeng till jul!


Hoppas nu att hon blir nöjd  

Jag är litet fundersam dock, jag hade velat ha mer elastik i resåren men vi får se hur de fungerar. Eventuellt får jag byta till en annan resår eller sätta i rund resår och snörstopp.


Nåväl, thats it for now /K 

 

Medlem i Team Easyboot

 

 

      

 

Vinur frá Götu *1985*

          

Tinky *1997* (min bonushäst)

  

 

Scuzzies A tiqne "Sessa"

 

Easycare.inc - Easyboot

  

 

Varför barfota?

 (En kort artikel på engelska)

Barfotalänkar

EASYBOOTS i Sverige

Foder o annat matnyttigt

Hästsport o sånt

Andra Bloggar

Senaste inläggen

Arkivet

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards