Kickis Blogg

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2012

Onsdag

Av Kicki - 24 oktober 2012 14:22

Först en mystur på Tinky. Vi galoppade och körde lite kondisträning...både för mig och honom.

 

På väg ut mötte vi en JÄTTEFARLIG farbror i neongul jacka som satt på en släpvagn full med snökäppar!! Bilen var inte läskig, inte släpet heller och ej heller att farbrorn strax innan kastade av två käppar vid sidan av vägen var läbbigt, men när bilen vände upp så den lilla gubben syntes, sittande där på släpet, ja då gjorde Tinky nästan ner sig! Kastade sig runt och tänkte galoppera hem igen   

Men föraren till bilen stannade så snällt och väntade på att vi skulle ta oss förbi så småningom. (för springer hem till stallet gör man ju bara inte!) Skönt att veta vid sådant tillfälle att föraren av bilen själv haft hästar i många många år och vet vad det handlar om!

*

*


Strax innan jag skulle åka hem från stallet så plingade det i mobilen! En SMS-avi om att mina örter jag beställt äntligen kommit!

 

De kommer från Hippo K9  . De stora påsarna innehåller en blandning som heter HerbforceX och de små är Magbalsam.

Magbalsam är till Gubbe och den andra blandningen ska de väl få av alla tre.

 

Magbalsam hjälper till att rena och stärka upp mag och tarmkanalen och sägs ge hjälp till hästar som har svårt att tillgodogöra sig näringen i fodret.

 Han ska först få en kur för att ordentligt rensa ut och läka ev skador i tarmsystemet och därefter en mindre understödjande dos. Kanske kanske kan han komma att börja lägga på sig lite över revbenen!?

HerbforceX ska vara allmänt välgörande, bra för päls, aptit, mage mm och är en naturlig källa av vitaminer och mineraler. Den innehåller nässla, ringblomma, nypon och kelp mm.  Underbar doft och vackert att se på. Jag försökte fota men färgerna kom inte till sin rätt...

 


Det ska verkligen bli intressant att se om man märker ngn verkan och skillnad av detta! På Gubbe har jag ju verkligen konkret att se och ta på, början han hulla på sig över revbenen så är det ju svårt att missa!

*

*

Eventuellt ska Marika och jag prova ett, för oss, nytt foder oxå. Ja det har funnits i ett antal år på marknaden även här i sverige men det säljs inte så ofta i "vanlig butik".

Det heter Primero Total och är helt spannmålsfritt, baserat på gräs och ska enligt många inom "naturlig hästhållning rörelsen" vara helt outstanding. 

Nu är ju inte jag med i ligan som är emot spannmål (även om jag ratar korn och håller mig till havre) och maniska i sin anti-socker-jakt (mina pållar får både morötter och ett o annat äpple), men om detta foder håller vad det lovar så är det ju fantastiskt!

Mycket har jag provat och mycket har jag läst,ältat, vridit och vänt, stött och blött och visst är det så att det känns som att man helst skulle vilja hålla sig så nära sådant som hästen är skapad att äta, så gott det går.

Sen är ju frågan om Primero är bättre än en blandning man kan göra själv på tex lusern, olja, kli osv. DET återstår att se!

 


Snart är det dags att gå och jobba...man kanske skulle ta o fräscha till sig?

So long/K

 
 
Stina

Stina

24 oktober 2012 19:17

Spännande med örterna, du måste komma ihåg att rapportera om du märker ngn skillnad sen =)

http://billiejean.bloggplatsen.se

Kicki

24 oktober 2012 21:44

det ska jag absolut göra =)

 
Kim

Kim

26 oktober 2012 22:56

Här har du en till örtintresserad, ser fram till att få veta hur det går.
Galoppera är jobbigt, inte bara för hästen.

Gubbar ska inte sitta på flak, det vet hästar!

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Kicki

27 oktober 2012 08:15

jadå, ev resultat ska rapporteras givetvis! =D

 
Viveca

Viveca

26 oktober 2012 23:42

Skönt när man möter rätt bilförare:-)

Spännande med örterna. Och en djungel med foder, men som du säger om man skulle ta och plocka ihop ingredienserna själv. Jag tror både på att ge så naturligt som möjligt, därför köper jag inte riktigt antisocker

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

26 oktober 2012 23:51

skickade iväg lite fort. ...Antisocker grejen helt. Visst skall man inte överutfodra med socker speciellt inte till tjockisar, men det behöver inte vara nolltolerans. Jag har provat allt möjligt foder men trivs nog bäst med så få ingredienser som möjligt och helst blanda ihop det själv. Det är då lätt att ändra efter behov. Jag ger tex bakjäst i perioder likaså proviva. Lusern till Marko och ev skall jag pröva potatisprotein till Vilda eller ev till båda. Men örter är underbara och det luktar ju så gott i foder kammaren.

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

Kicki

27 oktober 2012 08:18

Nej, det där med socker är hos vissa en ren hysteri, trots att de har hästar som inte visar ngn känslighet. När de börjar muttra över minimala mängder i tex tillskott som man ändå ger pyttelite av, ja då har det gått lite långt menar jag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 15 april 2015 11:21

I förra veckan var jag med Marika o tjejerna på shoppingrunda till Horze, Hööks och Börjes. Köpte mig ett par nya stigbyglar, Compositi Reflex.    Har varit sugen att testa såna eftersom jag har ett knä som gnäller till o från. De är ordentligt ...

Av Kicki - 17 mars 2015 14:51

Ledig dag och härligt väder betyder givetvis hästmys. Idag i sällskap av Cecilia som även hon var ledig      Först provade vi hennes nyinköpta sadel på Shess. Jag sadlade på Bullegulle och så tog vi en lufstur i skogen tillsammans.   Nu så ...

Av Kicki - 9 mars 2015 20:40

Inledde dagen, denna härligt vårliga dag, med en mysig tur i solskenet tillsammans med Marika och Mozart.       Vi bara myste av värmen och de isfria vägarna, pyssel o gos med hästarna . Man dröjde sig kvar i stallet bara för att man ville s...

Av Kicki - 8 mars 2015 15:47

....lyckas man liksom inte alls med bilderna....De flesta jag tog idag "råkade" bli i motljus eller annat skrutt. Men de inte allt för katastrofala får väl bilda ett inlägg här iallafall...   Idag småpysslade jag lite ihop med Julia. Eftersom d...

Av Kicki - 5 mars 2015 14:35

Strålande härligt väder idag!   Den typ huvudlösa Bulle har börjat fälla en aning.    Men varje vår ställer jag mig frågan: varför släpper alltid det vita först??  Har aldrig lyckats ta reda på svaret på den frågan men många bekräftar att det...

Medlem i Team Easyboot

 

 

      

 

Vinur frá Götu *1985*

          

Tinky *1997* (min bonushäst)

  

 

Scuzzies A tiqne "Sessa"

 

Easycare.inc - Easyboot

  

 

Varför barfota?

 (En kort artikel på engelska)

Barfotalänkar

EASYBOOTS i Sverige

Foder o annat matnyttigt

Hästsport o sånt

Andra Bloggar

Senaste inläggen

Arkivet

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards