Japp, Idag har jag och mamma meckat kroppkakor så det står härliga till!
Passade på att slå två flugor i en smäll, det är ju fars dag idag. Så jag bakade en kaka och köpte ett gäng skumbjörnar till faderskapet och så blev det förståss kroppkakor till middag.
62 mumsiga underbart gottiga kroppisar blev det!
Massa mat i frysen
Vi brukar göra en rejäl omgång när vi håller på, det är ju sånt pyssel och tar tid så det är lika bra att ta i ordentligt.
Nu gick det extra smidigt idag, potatisen skalade o kokade mamma redan igår och fläsket köpte vi färdigskivat, vilket betyder ett moment mindre. Potatisen körde vi dessutom i köttkvarnen istället för att pressa för hand, Mkt praktiskt!
Proppmätt /K
Kicki
13 november 2011 22:17
se till att prova rätt då, det är skillnad på öländska kroppkakor och småländska sk. finkroppkakor...
de öländska (rå potatis i smeten) är inte goda....om du frågar mig..
allra godast är förståss våra kroppisar hihi
Kicki
14 november 2011 09:27
jomen tyvärr finns det ju trista kroppisar oxå...ofta handlar det om att fyllningen är slarvig, med en massa feta bitar...
fläsket ska vara magert, både rökt och rimmat, finskuret och välstekt. löken lika finskuren och alltihop ska vara väl kryddat med kryddpeppar. DÅ blir det mums =)
Kim
14 november 2011 17:49
Inte heller jag har provat på det nån gång.
Om vi har bloggträff någon gång så får vi väl testa kroppkakor ;)
Fast jag åt någon slags kokta bullar i Tyskland med skinka inuti ?
kram
http://varmt.bloggplatsen.se
Kicki
14 november 2011 17:51
hehe tyska kokta bullar med skinka i låter inte nåt vidare haha fast det på sätt o vis måste likna varandra trots allt =)
Kicki
16 november 2011 09:31
hehehe