Jag glömde ju helt bort, jag fick ju frågor om vad jag bakade i fredags.
dels så gjorde jag citronrutor och dels en kaka som jag kallar kort o gott för Svea
citronrutorna har jag bakat förr men hade glömt att de är svåra att få snygga. tänker varje gång att receptet borde finslipas...
dessutom fick min ugn ngn slags härdsmälta så jag nästan brände alltihop....fattar inte vad som var fel...inställningarna VAR rätt,inte glömt snabben eller lyckats få på grillen eller ngt sådant. jag tom slängde in termometern när jag var klar för att stämma av att temp o vred stämde....
skit samma
Svea har en massa andra namn oxå, svennekaka eller svenska kakan tex.
en helt underbar lite bakvänd skapelse som är hur enkel som helst att göra.
här kommer receptet!
SVEA
3 ägg
3dl socker
3 dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1dl fingervarmt vatten
fyllning:
175g smör el margarin
1 ½ dl mjölk
4 msk vaniljsocker
ugn 200grader 30 min
smord bröad form ca 24cm
vispa ägg o socker fluffigt
sikta i mjöl o bakpulver
blanda i vattnet o rör till slät smet
grädda 30 min i nedre del av ugnen
vänd upp o vila under formen 30 min
dela kakan
smält smöret o låt sjuda med mjölken några minuter.
ta bort från plattan o vispa i vaniljsocker.
skeda fyllningen mellan bottnarna o lägg ihop.
vila i kyl till nästa dag.
mums!!
Ann
21 november 2010 17:19
Har lite baktvång till på fredag då min gubbe fyller... hade förträngt att det var så snart så nu vet jag vad jag ska göra om jag får någon minut över...
Det är kul att baka... när man inte måste..! :)
http://annrosdahl.bloggplatsen.se
Kicki
21 november 2010 17:39
jag tycker det e jätteskoj, fast det blri inte så ofta nuförtiden.
prova du en Svea, jag har aldrig träffat nån som den inte faller på läppen!
Kicki
21 november 2010 18:09
*försöker knöla ner svea i laptopen*
Kicki
21 november 2010 20:16
tack =)
äntligen lyckades jag göra nåt slags header....
Kim
21 november 2010 20:37
Fint du gjort!
Funderar på att göra några Svea, på torsdag kommer mellan 14-20 personer hit =O
Det blir mat och massa snack och kanske lite "live music"
Undrar...rör du ner mjölet försiktigt eller går det att vispa på? vill ju inte få en kaka tunn som en CD ;-)))
http://varmt.bloggplatsen.se
Kicki
21 november 2010 20:43
nä det ska röras lite halvvackert =) men det ljumma vattnet sätter rejäl fart på bakpulvret så man behöver ju inte vända ner mjölet sådär superförsiktigt. men inte vispa med elvisp. röra ner!
Kicki
21 november 2010 21:33
rätt vad det är så kanske jag kommer på hur man gör ....det var mest en lyckträff att jag lyckades den här gången...
Carin
21 november 2010 22:20
Snygg header, du är ju jätteduktig på det!
Blev aldrig något bak för mig idag, jag pallade inte :-( MEN ÄR GRYMT GOTTESUGEN! Blev ju inte bättre när man läste din blogg :P
http://ekbladet.bloggplatsen.se
Kicki
22 november 2010 10:18
tack, men ren lyckträff som sagt!! jag fatatr int e alls hur jag gjorde, men nu kanske det är kul att prova igen...